|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja mam taki problem.
Powstal maly projekcik - ktory w ramach pliku index.php , dosyc czesto go przeladowuje z roznymi opcjami textowymi.... Tzn. po przeladowaniu strony - zmienia sie tekst. ALE... Grafika zostaje nie zmieniona - pliki graficzne sa nie ruszane. A mimo to - przegladarka przeladowuje za kazdym razem cala zawartosc strony...( czyli razem z grafika). Biorac pod uwage - ze grafika zajmuje jakies 80 kB - to dla modemowcow - moze to byc zabojstwo. Czy jest jakas opcja cache-owania tych plikow w php Poniewaz - sprawdzalem to na kilku kompach - i zawsze to sama Grafa - zawsze sie wgrywala od nowa. A moze jest mozliwosc odswiezania tylko niektorych elementow.. W sumie - to ta druga opcja - bylaby dla mnie idealna... gdyby udalo sie wyodrebnic jakies okno - ktore byloby uaktualniane - a cala reszta zostawala bez zmian... Czy php lub Java lub jakikolwiek inny skrypt daje takie mozliwosci... Ludzie poratujcie |
|
|
|
kamil_ct Ladowanie grafy.. 20.04.2003, 23:36:06
wool można sterować cachowaniem za pomocom nagłówków ht... 21.04.2003, 00:40:31
It's_me http://forum.php.pl/regulamin.php#IV.2.b - prosze ... 21.04.2003, 09:05:20 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:39 |