Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Notatnik, a może coś więcej?
Kshyhoo

Grupa: Opiekunowie

Chciałem zapytać się kolegów Programistów, jak radzą sobie z notatkami. Wiadomo, że kopiąc w necie znajduje się sporo informacji, która może przydać się na później a z racji, że głowa nie śmietnik istnieje potrzeba uwiecznienia tego na dłużej. Chodzi tu o jakieś strzępki kodu, rozwiązań, itp.
Stąd moje pytanie: jak sobie z tym radzicie?
Już dawno zrezygnowałem z notowaniem czegokolwiek w kajecie, bo potem odszukać coś a już doczytać się w notatkach robionych naprędce! Kopiowanie i montowanie stron w HTML też się nie sprawdziło, bo zabiera za dużo czasu. napisałem nawet mały pseudo-CMS-ik w ramach treningu, i to rozwiązanie jak dotąd okazało się najlepsze, z uwagi na szybkość dodawania i możliwość wyszukiwania w danych. Tu jednak też trzeba się poświęcić i wkleić, nieco zedytować a jak co niektórzy zapewne zauważyli, mam tendencję do nadgorliwości, więc łapałem się na tym, że "upiększam" to co wklepuję i tracę niepotrzebnie czas.
Myślałem nad stworzeniem skryptu, za pomocą którego zaznaczałbym interesującą mnie treść a skrypt zrobi całą resztę - skopiuje, sformatuje i zapisze do bazy, ale na to jestem jeszcze za krótki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:01