![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 21.02.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napotkałem na problem którego już nie ogarniam... kilka suchych faktów.. Kodowanie Bazy - latin2_general_ci Kodowanie tabel - latin2_general_ci metoda porównywania napisów - latin2_general_ci kodowanie pliku php - UTF-8 bez BOM ( za pomocą notepad++) kodowanie pliku .DBF - cp852 meta charset ustawione na ISO-8859-2 poniżej skrypt, który importuje zawartość .DBF do mysql kodowanie pliku DBF zmieniam w locie z cp852 na ISO-8859-2
Najdziwniejszym dla mnie jest to, że to działa z powodzeniem na serwerach linuxpl... problem pojawił się przy próbie odpalenia tego skryptu na localhoście... w obydwu przypadkach po zmianie (iconv) na ISO-8859-2 print wyrzuca polskie znaki poprawnie, niestety do bazy na localhoście ( sprawdzając przez phpMyAdmina ) dostają się pytajniki i apostrofy.. (why?) Próbowałem już chyba wszystkich znanych mi kombinacji i jak do tej pory poległem... podrzuci mi ktoś jakiś pomysł gdzie szukać rozwiązania ? Ten post edytował pa-jong 26.11.2013, 01:57:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 12:49 |