![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przedstawiam do oceny parser HTML mojego autorstwa. Plik do pobrania: http://www.filedropper.com/htmlparserclassphp Opis: Zasada działania jest prosta, wystarczy zaincludować plik z klasą, która znajduje się w powyższym pliku. Następnie utworzyć nowy obiekt, np.
Dostępne są 3 metody pobierania HTML, który będziemy parsować: - z pliku
- ze stringa
- z URL
Następnie wywołanie parsera:
Jako wynik zmienna $resource będzie przechowywać tablicę obiektów DIV-ów znalezionych w parsowanym źródle, bądź jeden obiekt, jeśli w metodzie find jako drugi argument podamy liczbę (wtedy zwróci n-ty DIV z parsowanego źródła). Odczyt informacji: Odczyt jest bardzo prosty, każdy wynik zawiera obiekty text oraz html, ponadto jeśli DIV posiada atrybuty, np. class bądź id zostaną one zwrócone również w postaci obiektów. Przykład:
To tak po krótce tytułem wstępu. Jednak parser wymaga optymalizacji, ponieważ czas parsowania średniej wielkości źródła jest dosyć długi. Proszę o oceny, a także o wskazanie dalszej drogi rozwoju owego parsera (zastanawiałem się jeszcze nad wyszukiwaniem elementów HTML np. po class, bądź po ID, jednak w tym momencie nie mam jeszcze pomysłu jak to zrealizować, bo już teraz parser w obecnej formie jest dość "ciężki"). Pozdrawiam i dzięki za ewentualne sugestie. EDIT: Zapomniałem dodać, możemy również szukać dzieci naszych wynikowych obiektów, np.
Możliwość zagnieżdżania jest nieograniczona. Ten post edytował b4rt3kk 4.10.2013, 13:31:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:43 |