![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zaskoczył mnie pewien przypadek. Pewnie ja coś przeoczyłem, dlatego chcę żeby ktoś też na to zerknął. Jest taka sytuacja: Kod JS: Kod var numer = 5; document.getElementById("jakisDIV").innerHTML = '<?php $test = "' + numer + '"; echo $test; $_SESSION["numer"] = $test; ?>'; w divie "jakisDIV" pojawi się poprzez powyższe echo wartość "5". Na innej podstronie jest taki kod PHP: Kod echo $_SESSION["numer"]; ...i tu się robią cuda. Na stronie tej pojawia się wartość: "' + numer + '" (łącznie z apostrofami). Proszę o wyjaśnienie dlaczego tak się dzieje? Dodam, że na każdej z tych stron jest użyte session_start();. Pisane z pamięci, jakby były jakieś błędy to przepraszam. Jakby trzeba było coś więcej podać to dopiszę. PS. Napiszę jeszcze, że jeśli w powyższym kodzie JS napisałbym z palca $_SESSION["numer"] = "5"; to na innej podstronie bez problemu mógłbym tą wartość odczytać, więc wina nie leży po stronie sesji. Ten post edytował Rellik 2.10.2013, 15:36:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:48 |