|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Skąd: Pszczyna Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie!
Problem: Mam około 100 adresów (będzie więcej) na liście mailingowej. Kiedy wysyłam do nich maile - robię to pętlą do każdego uczestnika osobno (muszę dokumentować wysłanie każdego maila zapisem do bazy danych) strona przywisa i po minucie jest wypad. Skutkuje to, że nie wyśle maila do wszystkich. Nie mogę ustawić czasu czekania na skrypt w pliku konfiguracyjnym np. na 10 minut bo takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Szukam raczej takiego rozwiązania, że jakaś funkcja podobna do mail() nie czekałaby na odpowiedź serwera mailowego tylko "wstawiała" kolejne maile do kolejki i nie interesowałaby się wynikiem wysłania - takie rozwiązanie asynchroniczne. Spędziłem już trochę czasu na szukaniu ale nic z tego. Być może istnieje sposób na skonfigurowanie serwera pocztowego (mam taką możliwość) aby nie wysyłał odpowiedzi do skryptu czy coś takiego - nie znam się na tym właśnie (jest to Linux). Co mi poradzicie .... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Pozdrawiam ::faster |
|
|
|
faster Funkcja mail() działa wolno!? 25.10.2004, 09:03:17
anas Hej.
Moze wysylaj email-e porcjami np. po 10 sztu... 25.10.2004, 10:13:49
faster Dzięki.
Do crontab'a miałbym dojście ale nie ... 25.10.2004, 11:12:58 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 18:02 |