![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu nad którym siedze już bardzo długo i do niczego logicznego nie potrafie dojść otóż chce zrobić menu z podkategoriami menu1 >submenu1 >>subsub1 >>subsub2 >submenu2 >>subsub1 >>subsub2 menu2 >submenu1 >>subsub1 >>subsub2 >submenu2 >>subsub1 >>subsub2 wyświetlane w ten sposób, umieściłem wszystko w jednej tabeli mysql (IMG:http://miedziaq.linuxpl.info/help/1.png) Próbuje to teraz wyświetlic na stronie jednak nie bardzo mi to wychodzi. Domyślam się że powinienem tutaj wykonać pętle w pętli jednak nic z tego.. Bardzo prosze o pomoc, do odczytu z bazy używam obiektowego mysqli. Kod $query = "select * from categories where product_type='B';"; $result = $mysqli->query($query); $row = $result->fetch_all(); Dodam że przy takim kodzie Kod $query = "select * from categories where product_type='B';"; $arr = array(); $i=0; $result = $mysqli->query($query); while($row = $result->fetch_assoc()) { $arr[$i++]=$row; } print_r($arr); wypluwa mi Kod Array ( [0] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Informatyka [product_type] => B ) [1] => Array ( [category] => 1 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Psychologia [product_type] => B ) [2] => Array ( [category] => 2 [subcategory] => 0 [subsub] => 0 [name] => Sport [product_type] => B ) [3] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 0 [name] => Programowanie [product_type] => B ) [4] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 0 [name] => Projektowanie [product_type] => B ) [5] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 1 [name] => php [product_type] => B ) [6] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 2 [name] => ajax [product_type] => B ) [7] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 1 [subsub] => 3 [name] => mysql [product_type] => B ) [8] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 1 [name] => photoshop [product_type] => B ) [9] => Array ( [category] => 0 [subcategory] => 2 [subsub] => 1 [name] => gimp [product_type] => B ) ) jednak nadal nie wiem jak sie dostać do tego... być może w zły sposób próbuje to rozwiązać ale zależy mi aby było to w jednej tabeli. Ten post edytował Miedziaq 14.09.2013, 17:46:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:34 |