![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam uprzejmie,
mam problem z wykonaniem operacji na danych ktore zczytuje z bazy. Opis: Posiadam tabele (przepisy) z pozycjami: nazwa_produktu, data, waga_opakowania, skladnik, jednostka, waga. Dane pobieram z formularza i zapisuje do bazy - nazwa_produktu, data i waga opakowania sa 'stale' tzn wpisane w formularzu tylko raz natomiast dla kazdego skladnika jest tworzony nowy wiersz zawierajacy rowniez nazwy_produktu itd.... pobieranie danych dla danego przepisu z bazy danych jesty proste (wybieram po nazwie produtku ktora sie nie powtarza - przy wprowadzaniu nowego przepisu skrypt sprawdza czy juz nie ma takiej nazwy pola). Chcialbym stworzyc skrypt, ktory nie tylko pobiera dane z tabeli, ale rowniez wykonac na tych swiezo pobranych danych operacje i dopiero wtedy wyswietlic: np. pole x (tworzone na podstawie danych z bazy) = pole y * pole z. problem w tym ze po pobraniu (znanymi mi funkcjami) danych z tabeli nie potrafie sie odwolac do danej 'komorki' w tablicy tymczasowej, szukalem i nie moge odnalezc informacji. prosze o pomoc, mam nadzieje ze dosc jasno opisalem problem. KOD: Zapisywanie w bazie danych z przepisu(by pomoc w zobrazowaniu struktury tabeli):
p.s. moze latwiej poprostu zrobic operacje na danych przy zapisywaniu do tabeli? Tak czy inaczej prosze o opinie, zawsze chetnie sie czegos nowego naucze ![]() Ten post edytował xziomas 24.07.2013, 14:58:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:24 |