Witam,
otóż tworzę pewien system newsów dla zielonych i napotkał mnie jeden problem.
Bez zbędnego gadania przejdę do środka, a więc mam kod:
<?php
or
die('Nieudane polaczenie z baza danych...'); or
die('Nie udalo sie wybrac bazy danych...');
if(isset($_POST['ok'])) { $id = $_POST['id'];
$zapytanie = "SELECT * FROM `site_news` where `id`='$id'";
<div class="well"><form method="POST">
<div class="news-post-date"><span class="label label-inverse"><i class="icon icon-calendar icon-white"></i> '.$rekord[3].' </span></div>
<legend>Tytuł: <input type="text" name="tytul" value="'.$rekord[1].'"/></legend>
Treść: <textarea style="width: 95%; height:100px; border-radius:4px;" name="tresc">'.$rekord[2].'</textarea>
<br><br>
<i class="pull-right">Podpis: <input type="text" name="autor" value="'.$rekord[4].'" /></i>
<br/>
<center><input type="submit" name="ok" value="Edytuj!" /></center>
<br/>
</form>
</div>';
}
else {
<b>Jeśli zapisałeś sobie wszystkie informacje o danym ogloszeniu, wypełnij formularz!</b><br><hr>
<form method="POST">
Wpisz ID newsa :<input style="float:right" type="text" name="id" /> <br />
<span style="font-size: 11px;
color: red;">Jeśli wpiszesz ID, którego nie ma w bazie danych i tak zostanie wykonane polecenie w MySQL</span>
<center><input type="submit" name="ok" value="Usun!" /></center><br />
</form>
</div>'; }
?>
Chciałbym dodać, aby po wypełnieniu formularza ( tej edycji ogłoszenia ) wykonało się takie coś :
$tytul=$_POST['tytul'];
$tresc=$_POST['tresc'];
$sql = mysql_query("UPDATE `site_news` SET `tytul`='$tytul' `tresc`='$tresc' WHERE `id`='$id'"); if($sql)
echo '<fieldset><legend>Udana Akcja</legend>Pomyślnie wyedytowałem newsa! </fieldset>'; else echo '<fieldset><legend>Akcja Nie udana</legend>Nie udało się edytować newsa<br> '.mysql_error().'</fieldset>';
Nie wiem tylko jak to uwarunkwać i w jakich okolicznościach dodać tę akcję (IMG:
style_emoticons/default/sad.gif)
Proszę o pomoc, ewentualne sugestie.