![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 2 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Natknąłem się ostatnio na problem, otóż mam oddzielny plik php z klasą od obsługi całej bazy danych oraz drugi plik z konfiguracją i innymi rzeczami, które można dzięki temu łatwo zmienić. Sęk w tym, że w pliku konfiguracyjnym mam dane do bazy danych, z których korzysta bezpośrednio plik z klasą obsługi bazy danych. Myślałem, że jeżeli zaincluduję plik z obsługą bazy dopiero po zdefiniowaniu zmiennych w pliku konfiguracyjnym to wszystko będzie dobrze, jednak cały czas dostaję "Notice: Undefined variable".
Problem może wydawać się zawiły dlatego przykład kodu. config.inc.php:
sql.inc.php:
Dodatkowo dostaję taki sam notice kiedykolwiek wykonuję funkcję query z klasy SQL. Jak temu zaradzić? Co powinienem zrobić? @edit Z notice'ami związanymi z "Undefined variable" wewnątrz klasy sobie poradziłem już, zapomniałem zmienić $x na $this->x. Nadal jednak zostaję z problemem korzystania ze zmiennych $sqlIP, $sqlUser, $sqlPass, $sqlDatabase Ten post edytował Gelio 9.07.2013, 23:12:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:23 |