Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Umowa a prawa autoskie
Monter08

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
ostatnio dostałem zlecenie na pewien portal, wykonałem go tak jak się omówiłem z zleceniodawcą, doszliśmy do podpisywania umowy i pojawiła się tam pewna regułka a mianowicie:
Cytat
3.Zleceniobiorca przeniesie wszelkie prawa autorskie na Zleceniodawcę w tym: prawo do wielokrotnego wykorzystywania i powielania dzieła oraz przetwarzania, chociażby w formie częściowej, i na wszystkich polach eksploatacji związanych w szczególności z utrwaleniem dzieła na każdym nośniku informacji, włączając w to także nośniki elektroniczne, bez ograniczeń co do liczby wydań, egzemplarzy i okresu eksploatacji jak i jego rozpowszechniania.
4.Razem z przeniesieniem autorskich praw majątkowych na Zleceniodawcę przechodzi wyłączne prawo zezwalania na wykonywanie autorskiego prawa zależnego.
5.Zleceniobiorca wyraża otwartą i nieodwołalną zgodę na rozporządzanie dziełem przez Zleceniodawcę. Zleceniodawca ma prawo do wprowadzenia w dziele dowolnych zmian w każdym momencie

Co powiem szczerze trochę mnie zakłopotało, bo nie za bardzo życzę sobie, żeby mój system był odsprzedawany przez zleceniodawce. Co o tym myślicie? Co powinienem zrobić według Was? Zleceniodawca nie bardzo chcę ustąpić, wydaję mi się że w takiej sytuacji powinienem troszeczkę zwiększyć sumę jeżeli mam się już zrzec wykonanej przez siebie pracy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 12:55