Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Oracle BI + aplikacja, aplikacja web + dane z Oracle BI
innovaction

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Witam, wymyslilem pewien koncept na aplikację, nie zdecydowałem jeszcze u użyciu technologii itp. ale pierwsza i najważniejsza rzecz:
- moja aplikacja będzie musiała pobierać dane z bazy Oracle (mój partner używa Oracle BI).

Aplikacja w skrócie ma pobierać dane z bazy i prezentować je w formie zjadliwej - w formie tabelki,wykresów. Dodatkowo niektóre tabelki, będą zawierały dane
na których trzeba dokonywać operacji (zsumować dane) + obliczać wagi w rankingu itp.
Dane w bazie to zwykłe dane sprzedaże w formie:

ID PRODUKTU, PRODUKT, ILOŚĆ, CENA, WARTOŚĆ ZAMÓWIENIA, SPRZEDAWCA, DATA SPRZEDAŻY

Dlatego chciałbym się poradzić - jak to wszystko połączyć efektywnie. Mój partner udostępnia odpłatnie wejście do Oracle BI, ale nie mam narazie dostępu i nie mogę rzucić na to okiem. Dlatego proszę o radę.
Potrzebuję aplikacji webowej która pokaże dane wybranej - zalogowanej grupie użytkowników pobierając te dane z Oracle BI.
Z tego co widziałem możliwe jest ustawienie Oracle BI Publishera w trybie schedule i raz dziennie owe dane wysyłać w emaila lub na ftp.
Może też być różny format XLS lub CSV.

Pytanie jak najlepiej to zrobić z punktu widzienia agregacji danych - czy lepiej pobierać z Oracle BI codzinnie 1 dzień i łączyć to we własnej bazie (mysql)
czy pobierać za każdym razie całość danych np. od 1 dnia miesiąca do dnia dziesiejszego i prezentować na w tabeli po obróbce.

Czy ktoś może doradzić ? zrobić takie zleceni (odpłatnie lub za udział % w zysku). Lub kogoś kumatego polecić ?

zakładam że aplikacja powstanie w PHP (ewentualnie w Ruby)

z góry dziękuję za pomoc - jeżeli ktoś ma doświadczenie w temacie PHP+Oracle BI i chciały potraktować to jako zlecenie - chętnie zamówie taką aplikację na gotowo
(proszę o kontakt na: k o n t a k t @ i n n o v a c t i o n . p l

pozdrawiam
INN
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:01