![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt który z pliku b.txt zapisuje w bazie wszystkie kluby z ich ligami.
plik b.txt ma strukturę : Ekstraklasa %% Ruch Chorzów Ekstraklasa %% Śląsk Wrocław Ekstraklasa %% Widzew Łódź Ekstraklasa %% Wisła Kraków Ekstraklasa %% Zagłębie Lubin I liga %% Arka Gdynia I liga %% Bogdanka Łęczna I liga %% Cracovia I liga %% Dolcan Ząbki V liga %% Kujawsko-pomorskie %% Kujawsko-pomorska II %% Piast Złotniki Kujawskie V liga %% Kujawsko-pomorskie %% Kujawsko-pomorska II %% Sadownik Waganiec V liga %% Kujawsko-pomorskie %% Kujawsko-pomorska II %% Start Radziejów V liga %% Kujawsko-pomorskie %% Kujawsko-pomorska II %% Zdrój Ciechocinek V liga %% Kujawsko-pomorskie %% Kujawsko-pomorska II %% Zjednoczeni Piotrków Kujawski V liga %% Lubelskie %% Biała Podlaska %% Bizon Jeleniec V liga %% Lubelskie %% Biała Podlaska %% Dwernicki Stoczek Łukowski V liga %% Lubelskie %% Biała Podlaska %% GLKS Rokitno V liga %% Lubelskie %% Biała Podlaska %% Granica Terespol V liga %% Lubelskie %% Biała Podlaska %% Grom Kąkolewnica V liga %% Lubelskie %% Biała Podlaska %% Janowia Janów Podlaski skrypt który wyczytuje do bazy danych powyższe dane wygląda tak :
po zapisaniu do bazy danych w tabele "kluby" wszytko ładnie wygląda i chodzi! Baza wygląda tak : (IMG:http://mytrainer.pl/h.jpg) Moje pytanie brzmi jak prze konwertować powyższa strukturę bazy do konstrukcji drzewa typu nested set ? Ma ktoś pomysł ? Chodzi mi głównie aby mógł w jakiś sposób stworzyć drzewo li, ul do menu z góry dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował aspireone 20.04.2013, 09:45:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:59 |