![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie po raz pierwszy zaimplementowałem upload obrazka + Doctrine i mam pewne wątpliwości. Chodzi o nakład pracy w kodzie potrzebny do przeprowadzenia tej operacji. Zrobiłem to w oparciu o lifecycle callbacks i musiały powstać 3 pola i 11 metod w obiekcie. Fajnie, że nie trzeba nic robić w kontrolerze i rozumiem, że część tych metod to rzeczy w stylu getWebPath i jak mi się nie podoba to nie muszę koniecznie ich używać, ale mimo wszystko to wydaje mi się trochę dziwne. Strach pomyśleć co się stanie jak będę miał 6 plików przy obiekcie.
A na koniec jeszcze czytam w cookbook, że "The PreUpdate and PostUpdate callbacks are only triggered if there is a change in one of the entity's field that are persisted" więc jak zmienię tylko awatar w profilu usera to on mi się nie zapisze :/ Trochę to załamujące, czy to podejście z cookbook jest naprawdę optymalne? Ten post edytował Foxx 17.04.2013, 13:48:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:09 |