![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. Mam stronę umieszczoną w katalogu "_site" dostępną pod domeną www.strona.pl Aby była dostępna z w/w adresu umieściłem w htaccess następującą formułę Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.strona\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/_site/ RewriteRule ^(.*)$ /_site/$1 [L] - to działa bez zarzutu. Teraz chciałbym aby URL www.strona.pl/podstrona/ kierował na inny podkatalog niż "_site", np. "_subsite" ale tak by "_subsite" był katalogiem równorzędnym w strukturze z "_site" czyli w root mam 2 katalogi - _site i _subsite na _site kieruje www.strona.pl na _subsite kieruje www.strona.pl/podstrona Jeśli przed w/w wpisem umieszczę formułę: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.strona\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} podstrona/(.*) RewriteRule ^(.*)$ /_subsite/index.php [L] to działa, z tym, że jak pewnie wiecie wszystkie pliki są przekierowywane na index.php czyli nie działają *.js, *.css i inne. Ale jeśli dam wpis Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.strona\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} podstrona/(.*) RewriteRule ^(.*)$ /_subsite/$1 [L] to serwer wywala błąd 500 Jeśli dodam linikę z {REQUEST_FILENAME}: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.strona\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} podstrona/(.*) RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/_subsite/ RewriteRule ^(.*)$ /_subsite/$1 [L] serwer wyrzuca błąd 404. Pewnie rozwiązanie jest trywialne ale jakoś nie ogarniam htaccess'a. Byłbym wdzięczny za pomoc w tym temacie. Z góry bardzo dziękuję Ponawiam prośbę o pomoc. Czy brak odpowiedzi spowodowany jest tym, że problem jest zbyt błahy? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:09 |