![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Wszystkim
Teraz mam taki oto problem jak zawsze z xml i php oraz MySQL, na poprzednie tematy co do odczytu pliku nikt nie chciał odpisać może teraz ktoś pomoże Mam taki oto kod (mój własny) Kod foreach($plik->GrupyTowarowe as $IdGrupy) { //wczytanie odpowiednich danych foreach($IdGrupy->GrupaGlowna as $dalej){ $ID = '_ID'; $IdG = $dalej['id']; $NaGt = $dalej['nazwa']; foreach($dalej->PodGrupy->PodGrupa as $menu){ $IdMenu = $menu['id']; $NazMenu = $menu['nazwa']; //wypisanie danych echo "<table CELLPADDING=10 CELLSPACING=10 BORDER=1><tr>"; echo"<td>". $IdG ."</td>"; echo"<td>". $NaGt ."</td>"; echo"<td>". $IdMenu."</td>"; echo"<td>". $NazMenu ."</td>"; echo "</tr></table>"; //wpis do bazy $zapytanie = ("INSERT INTO `qom8d_virtuemart_categories_pl_pl`(`virtuemart_categoty_id`,`category_name`) VALUES ('', '$NaGt')"); $result = mysql_query($zapytanie) or mysqli_error(); TA LINIA ZAWIERA BŁĄD A RACZEJ ZAPYTANIE WYŻEJ } } } Problem Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\xml\menu.php on line 32 Otóż albo mi to wywala lub po małej zmianie dodaje wpis do bazy lecz tylko 1 wczytany z pliku a w tabeli wyżej wpisów jest około 200 dodaje nazwę tylko pierwszego wypisanego na ekran. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:21 |