![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, z góry mówię, że nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat. Jeżeli się pomyliłem, nie miejcie mi tego za złe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Tak więc, mam parę pytań odnośnie pisania stron. Skupić się chciałem dokładnie na CSS i JS. Piszę strony od niedawna. Gdy moja strona zaczęła nabierać kształtów uświadomiłem sobie, że każda przeglądarka może ją widzieć inaczej. I stało się. Szczególnie wyróżniały się wyglądy Czcionek oraz reagowanie na pseudo klasy. Gdy przeglądałem internet w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie "Jak ujednolicić wygląd strony na wszystkich przeglądarkach?" znalazłem parę sztuczek. Prefixy, CSS Framework'i pisane w JS itp. Zastosowałem się do wszystkich Prefixów, Framework'i sobie na razie opuściłem, ponieważ są ponoć jeszcze ludzie na tym świecie, którzy nie używają JS w przeglądarkach. Starałem się ale nie udało mi się. W IE strona wygląda jakby ją ktoś co najmniej siekierą ciął. I teraz pytania do Was, na które chciałbym byście mi odpowiedzieli:
Co do pkt.1 to znalazłem właśnie świetny Framework JS do CSS. LessCss - chociaż bez obsługi JS, nawet strona projektu wygląda jakby nie miała niczego poza html. Z góry dziękuję za odpowiedź! Ten post edytował Maxie 10.03.2013, 22:39:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 12:55 |