![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastanawiam się ciągle jak zrobić strukturę katalogów w CMS. Aktualnie planuje strukturę modułów więc na ten temat chciałbym się czegoś dowiedzieć. Linki u mnie będą wyglądać w tym stylu: Kod / -/news (moduł: news, akcja: domyślna) --/news/:id (moduł: news, akcja: show, parametry: id) -/gallery (moduł: gallery, akcja: domyślna) --/gallery/:id (moduł: gallery, akcja: show, parametry: id) /admin -/admin/news (moduł: news, akcja: domyślna [list]) --/admin/news/add (moduł: news, akcja: add) --/admin/news/edit/:id (moduł: news, akcja: edit, parametry: id) Panel admina zamierzam zrobić tak, że gdy znajdzie w pierwszym członie linku słowo admin to wtedy moduł będzie ładowany z folderu admin, a jak nic nie będzie to wtedy z public (lub inna nazwa?). Muszę więc zrobić jakiś fajny układ folderów. Mój pomysł póki co: Kod /module/ -admin/ --default.php --news/ ---default.php ---list.php ---add.php ---edit.php -public/ --default.php --news/ ---list.php ---show.php I teraz pytanko, jak wy robicie w własnych CMS'ach takie struktury? Fajnie jak by ktoś dał screeny dosłownie całej struktury. Przeglądałem jakieś CMS'y typu Joomla, Wordpress, Drupal, PHP Fusion i inne oraz skrypty for takie jak IP Board i różne malutkie, ale żadne z wszystkich struktur jakoś mnie nie przekonały. Choć IP Board najbardziej przypadło mi do gusty ze wszystkich innych lecz to nadal nie to. I w ogóle czy mój pomysł to dobry sposób na tę strukturę? Proszę o opinie. Pozdrawiam, Paweł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:13 |