![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie pracuję nad stroną, która miała być w całości zrealizowana w XHTML. Postanowiłem nie korzystać ze znaczników <table>, tylko oprzeć wszystko o <div>. Nie będę dokładnie opisywał problemu. Sądzę, że linki do screenów wszystko wyjaśnią. Oto one:
Tak miały wyglądać ramki i tak wyglądają w Opera 7.51 Mozilla 1.7 IE 6 Jak zapewne zauważyliście w każdej przeglądarce strona wygląda inaczej. Tak wygląda kod XHTML, który bezbłędnie przechodzisprawdzanie w Validatorze (tekst wyciąłem dla poprawienia czytelności):
Tak natomiast wygląda kod CSS: Kod body { text-align: center; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 11px; } div.main { border-style: solid; border-width: 1px; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 11px; margin-left: auto; margin-right: auto; padding: 5px; text-align: justify; width: 760px; } div.info { border-style: solid; border-width: 1px; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 11px; margin-bottom: 5px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; padding: 5px; text-align: justify; } div.links { border-style: solid; border-width: 1px; float: left; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 11px; margin-left: 0px; margin-right: auto; padding: 5px; text-align: center; width: 300px; } div.versions { border-style: solid; border-width: 1px; float: right; font-family: Verdana, sans-serif; font-size: 11px; margin-left: auto; margin-right: 0px; padding: 5px; text-align: justify; width: 431px; } Kombinowałem z tym bardzo długo ale nie mogę nic wymyślić. W jaki sposób zmienić te pliki, aby we wszystkich przeglądarkach strona wyglądała tak jak w Operze? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 11:10 |