![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich Forumowiczow,
Mam problem : chcialem sie poloczyc za pomoca php z baza danych mysql i do wczesniej utworzonej tabeli dodac za pomoca php pewna wartosc tekstowa. I po dodaniu nic mi sie nie pojawia zaden komunikat ze inforamcja zostala dodana.. po prostu nic.. przegladarka tkwi w tym samym punkcie, jest tylko odswiezona strona i tyle... Prosze o pomoc.. Mam 2 pliki : jeden konfiguracyjny i drugi zawierajacy formularz: mysql_connect.inc <?php DEFINE (DB_USER,"root"); DEFINE (DB_PASSWORD,"naroznik"); DEFINE (DB_HOST,"localhost"); DEFINE (DB_NAME,"finanse"); $db_connection = mysql_connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD); mysql_select_db(DB_NAME); ?> ------------------------------------------------------------------------------------------- add_expense_category.php <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/2000/REC-xhtml1-20000126/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Dodawanie kategorii wydatkow</title> </head> <body> <?php if (isset($HTTP_POST_VARS['submit'])) { if (strlen($HTTP_POST_VARS['expense_category'])>0) { require_once ("../mysql_connect.inc"); $query="INSERT INTO kategorie_wydatkow VALUES (NULL, '{$HTTP_POST_VARS['expense_category']}')"; $query_result=mysql_query ($query); if($query_result) { echo '<b><font color="green">Kategoria zostala dodana!</font></b>'; } else { echo '<b><font color="red">Nie mozna dodac podanej kategorii!</font></b>'; } mysql_close(); } else { echo '<b><font color="red">Nie wprowadzono kategorii!</font></b>'; } } else { ?> Dodaj nowa kategorie do tabeli kategorie_wydatkow:<br/> <form action="add_expense_category.php" method="post"> <input type="text" name="expense_category" size="30" maxlength="30"/><p /> <input type="submit" name="submit" value="Wyslij!"/> </form> <?php } ?> </body> </html> Dodam ze obdwa pliki mam w tym samym katalogu C:\Server\www. Bardzo prosze o pomoc gdyz ja swoja przygode z php i mysql dopiero zaczynam. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:56 |