Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Pobieranie informacji o serwerze CS (Counter Strike), Jak połączyć się z serwerem CS`a i pobrać potrzebne informacje?
Ronnie8

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Zacznę może od opisania skryptu który mam w planach stworzyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

1.Skrypt ma współpracować z bazą danych w której będzie 9 pół (id, ip, nazwa, graczy, mapa, active, inne1, inne2, inne3) pola inne to na pola które będą zawierały informacje nie związane z samym skryptem np "liczba" która będzie decydowała o kolejności wyświetlania rekordów na liście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Oczywiście etap pierwszy to utworzenie bazy danych i jej zapełnienie a to nie stanowi problemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
2. Skrypt php który będzię uruchamiał się dajmy na to co 15 minut i będzie aktualizował informacje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

samo auto uruchamianie skryptu i aktualizowanie informacji nie jest problemem jednak nie wiem jak połączyć się z danym serwerem, odczytać interesujące mnie informacje (nazwe, ilość graczy, mape i czy serwer jest aktywny)?
W internecie znalazłem multum rozbudowanych skryptów które rozwiązywały powyższe problemy z tym że były oparte na plikach i nie przystosowane do pracy z bazami danych a raczej ja nie umiałbym ich odpowiednio zmodyfikkować (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Dlatego pisze do Was z proźbą o wytłumaczenie mi jak nawiązać połączenie z danym serwerem, odebrać porządane informacje?
będę wdzięczny za poradniki, linki i tym podobne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:40