![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zacznę może od opisania skryptu który mam w planach stworzyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) 1.Skrypt ma współpracować z bazą danych w której będzie 9 pół (id, ip, nazwa, graczy, mapa, active, inne1, inne2, inne3) pola inne to na pola które będą zawierały informacje nie związane z samym skryptem np "liczba" która będzie decydowała o kolejności wyświetlania rekordów na liście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oczywiście etap pierwszy to utworzenie bazy danych i jej zapełnienie a to nie stanowi problemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2. Skrypt php który będzię uruchamiał się dajmy na to co 15 minut i będzie aktualizował informacje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) samo auto uruchamianie skryptu i aktualizowanie informacji nie jest problemem jednak nie wiem jak połączyć się z danym serwerem, odczytać interesujące mnie informacje (nazwe, ilość graczy, mape i czy serwer jest aktywny)? W internecie znalazłem multum rozbudowanych skryptów które rozwiązywały powyższe problemy z tym że były oparte na plikach i nie przystosowane do pracy z bazami danych a raczej ja nie umiałbym ich odpowiednio zmodyfikkować (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dlatego pisze do Was z proźbą o wytłumaczenie mi jak nawiązać połączenie z danym serwerem, odebrać porządane informacje? będę wdzięczny za poradniki, linki i tym podobne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:40 |