Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zupełny początek w Oracle i już same problemy
regi_

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,

mam dość nietypowy problem... otóż nie miałem do tej pory styczności z Oracle (głównie SQL i MySQL) i mam z lekka spory problem. Dostałem za zadanie posprzątać trochę po poprzedniej osobie, która zajmowała moje stanowisko no i mam kilka problemów i pytań.

Po pierwsze wiem, że mamy w firmie jakąś hurtownię danych postawioną właśnie na Oracle, mam do nie tylko adres IP oraz login i hasło. Nie mam zielonego pojęcia jak się do niej dostać... jak podejrzeć bazę itd. Może bardziej tutaj doświadczeni będą w stanie pomóc jak się do tego zabrać?

Po drugie czy są jakieś programy do podglądu bazy, tabelek itd. (coś jak dla MySQL np Heidi)(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)

pozdrawiam

//edit:

ad 2. znalazłem rozwiazanie w postaci Oracle SQL Developer

ale teraz mam pytanie, bo mam co prawda wglad w baze, ale ona sie cyklicznie aktualizuje, sa podobno jakies skrypty gdzie zamonotowane. mam tez plik .xls w ktorym za pomoca makr odbywa sie polaczenie wlasnie do tej bazy, ktora jest aktualizowana.

ma ktos moze pomysl gdzie szukac tych "update"-ow? ponoc jest to zrobione jakimis Jobami, ktore sie raz dziennie wlaczaja

Ten post edytował regi_ 27.12.2012, 13:59:39
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 29.09.2025 - 12:10