![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z dzialaniami na datach. Chce obliczyc czas wykonania pewnego procesu - mam czas rozpoczecia i czas zakonczenia. Oba czasy sa w formacie: 2004-09-10 14:32:56.0 I teraz problem sie pojawil taki, ze gdy odjalem te czasu od siebie dostalem kosmiczna liczbe po przecinku (chyba z 30 miejsc po przecinku) wiec postanowilem to sobie jakos formatowac "w trakcie" wykonania. Stosuje zatem funkcje TO_DATE, ale jest z nia problem. W manualu do oracla niby jest opisany dosc dokladnie opis formatowania daty, ale nie ma slowa na temat tego ostatniego miejsca po kropce. I w zwiazku z tym mam pytania:
1. Co to jest? Dziesietna czesc sekundy? 2. Jakim symbolem mozna to oznaczyc przy formatowaniu daty? Cala reszta wedlug mnie wyglada tak: YYYY-MM-DD HH24:MI:SS - i co teraz? Bede niezmiernie wdzieczny za pomoc (na forum tego RACZEJ jeszcze nie bylo... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:30 |