Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jak wytłumaczyć komuś jak działa PHP?
Weles

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam pewien problem, gdyż 1 osoba non-stop mnie "nęka" (w cudzysłowiu) np. co to napisać 200 linijek tekstu, przecież pisząc np. po Polsku ja bym 200 linijek słów ułożył w pół godziny itd..

Ta osoba uważa że PHP jest jak np. Język Polski, że każde określone słowo coś znaczy, i nie ma tego żadnych kombinacji.

Nie rozumie tego że jak w Polskim powie np. "Lubię Ogórki" to w PHP np. rejestracja może być napisana na miliardy sposobów w zależności od 'wyobraźni' piszącego.
Nie rozumie tego że NIE DA się przerobić np. skryptów typu IP.BOARD (to tak na przykład podałem) bo mówi: "Cóż to pozmieniać trochę i będzie że to twój skrypt".
Uważa że np. Tak jak w polskim PHP działa na zasadzie że:

Jedno zdanie czyni: "Cała rejestrację" i jest to max minuta roboty..

Mówi: Napisz mi cały sklep internetowy, przecież to 2 miesiące roboty.
Np. mówię.. Do tego potrzebna jest chodź by Grafika, a on: to można zrobić zdjęcie przecież np. domów na wsi (...)

Nie no, po prostu muszę tej osobie jakoś to przetłumaczyć ale tak cholernie nie wiem jak że to koniec świata :/

Ogólnie jest to osoba która nie ma ZIELONEGO pojęcia nawet co to jest HTML, a nie mówiąc już o różnicach HTML i PHP, bo dla niego każdy język jest taki sam..

Jak mam takiej osobie przetłumaczyć czym jest PHP?
Bo nie mam pojęcia jak mogę takiej osobie takie coś wytłumaczyć..
Myślałem już setki razy i nic mi do głowy nie przychodzi jak takiemu "Zielonemu" w temacie coś takiego przetłumaczyć..

Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.

Pozdrawiam!

Ten post edytował Weles 9.12.2012, 13:04:59
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:10