![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
po 4 dniach walki i porażek postanowiłem zwrócić się do was. Otórz razem z kolegom piszemy aplikacje czatu - dla zabawy. Aplikacja już jest (C++), natomiast całe okno czatu leży po stronie php/javascript (serwer www). Skrypt to okno rozmowy, a pod nim okno pisania wiadomosci - wiadomo. O ile z tym drugim nie było żadnego problemu, to z pierwszym nien daje już rady. Chodzi o to aby skrypt czytał zawartość pliku chat2.php zawartego w pliku chat.php, w którym to ustawione jest automatyczne przewinięcie tego pola oraz odświeżanie go co X sekund. Oto wycinek tego skryptu:
Proszę o wyrozumiałość w stosunku do estetyki kodu oraz tego że został wyświetlony w php/echo, ale tak czy siak skrypt działa/nie działa następująco: - po włączeniu/wejściu na strone w czatem załącza on wszystko prawidłowo, pasek przewija do dołu, lecz już po pierwszym odświeżeniu (w tym przypadku po 1 sekundzie), idzie on na samą górę i w tym miejscu już pozostaje, a zależy mi żeby co tą 1 sekund po pobraniu nowych wiadomości przesuwał się zawsze na sam dół Forumowicze, proszę o pomoc i wytłumaczenie, gdyż o ile w php siedze od kilku lat, to js jest dla mnie nowością... Pozdrawiam, Kamil |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:47 |