![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Zabieram się do zaprojektowania i napisania systemu ogłoszeń. Jestem na samym początku, więc struktura tego "modułu" dopiero się kształtuje. W założeniach jest dodawanie i wyświetlanie ogłoszeń w trzech formatach (jako tekst, obraz i/lub animacja flash). Oczywiście zależy mi na dużej elastyczności, możliwości prostego dodawania nowych klas obsługujących jakieś inne "formaty" itd. Elementem wspólnym wszystkich ogłoszeń ma być tytuł i opis, natomiast interpretacja właściwej zawartości będzie zależała od implementacji. Planuję jeszcze dodawanie załączników (np pdf, doc). Zacząłem więc od długopisu i kartki, teraz przyszedł czas na konfrontację pomysłu ze starymi wyjadaczami. (IMG:http://s17.postimage.org/w1awfihbh/diagram.jpg) Metod i właściwości oczywiście nie umieszczałem wszyskich, tylko podstawowe 'gety' w celu zobrazowania sytuacji. Będzie jeszcze klasa do obsługi połączenia z bazą danych, ale nie wiem czy taką umieszcza się na diagramie i w jaki sposób ją połączyć ;p Tak naprawdę robię to po raz pierwszy, więc proszę o uwagi, wskazówki, pomysły itd. Pozdrawiam Ten post edytował Piotrbaz 24.11.2012, 15:28:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 02:33 |