![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na początek dodam, że uczę się dopiero języka PHP (na podstawie informacji zaczerpniętych z google oraz książki). Piszę stronkę dzięki której będę mógł generować dokumenty PDF (ulotki itp). Problem mam następujący, że użytkownik może: a ) Nie dodawać loga do dokumentu PDF b ) Dodać wbudowane logo c ) Wgrać własne logo, które zostanie dodane do dokumentu PDF Z A i B problemu nie ma, jednak problem pojawia się, gdy użytkownik wrzuci własne zdjęcie, które będzie większe niż ja założyłem...wtedy wyjdzie on za ramy dokomentu, a tego nie chcę. Nie chcę również, narzucić maksymalnej wielkości zdjęcia, które użytkownik wgra. Po prostu jeśli rozdzielczość jest większa powiedzmy od 150x150 px to następuje skalowanie. W internecie znalazłem najbardziej przemawiający do mnie skrypt php, wg. którego pobierane jest zdjęcie, następuje skalowanie i zapisanie zmienionego obrazka. Sprawdziłem, błędu nie wyrzuca, ale również nie skaluje:( Poniżej prezentuje znaleziony kod (ścieżka jest moja):
Jakieś sugestie? (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:15 |