![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś rok temu pisałem z tym problemem, jak się okazało w tedy nie istniało rozwiązanie. Spróbuje jeszcze raz.
Internet mam dzięki umieszczonego niedaleko hotspota (taki punkt wifi co nadaje neta). Posiada ograniczenie na 60kBps i trzeba się co godzinę logować. (napisałem sobie program co robi to automatycznie w C++) Załatwiłem sobie 2 adapter wifi dzięki czemu teoretycznie prędkość może podskoczyć do 120kBps. Podłączam obydwa, wchodzę w FF, wyskakuje logowanie do hotspota, loguje się, internet jest ale za chwile znów mam logowanie do hotspota (pewnie z drugiego adaptera), loguje się, net jest szybszy WOW a tu trąba, znów muszę się zalogować... O co chodzi? Mostkowanie nic nie daje albo nie wiem jak się z tego korzysta. Czy jest jakaś opcja aby korzystać z 2 adapterów w taki sposób aby się na wzajem nie wylogowywały z hotspota? Wiem, że hotspot identyfikuje mój komputer na pomocą adresu MAC dlatego wydaje mi się że wykorzystując odpowiednie oprogramowanie rozwiązanie istnieje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 09:34 |