![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ciągle walczę z urządzeniami na systemie Android. Ostatnio kupiłem do pewnych celów urządzenie GoClever I102 - coś jakby netbook, ale bez dysku (jest pamięć flash). Ogólnie jak na cenę (400zł brutto) to zostałem mile zaskoczony. W zasadzie urządzenie działa dobrze, bateria trzyma bardzo długo, ekran matowy i ładnie świeci, wykonanie całkiem niezłe. Oczywiście netbook na Androidzie to pomyłka i nie polecam do domowego użytku, ale samo urządzenie prezentuje się na prawdę nieźle jak za tą cenę i do moich celów jest wręcz idealne. Mam tylko jeden problem - w Androidzie literki (np. wpisywane z klawiatury) wpisują się dość wolno. Np. Naciskając bardzo szybko klawisze wyświetlają się one z opóźnieniem - albo inaczej przytrzymując np. backspace przez 3 sekundy usuwa on literki jeszcze kolejne 1-2 sekundy po zwolnieniu. Przy pisaniu ręcznym nie ma problemu, ale z tym urządzeniem używam skanera kodów kreskowych, który emuluję klawiaturę na porcie USB (czyli innymi słowy wypluwa on ciąg znaków odczytany z kodu kreskowego tak jakby ktoś szybko wpisał go z klawiatury). I tu pojawia się problem, bo kod kreskowy z 13 znaków potrzebuję ~1-2 sekundy na wyświetlenie się - niby niewiele, ale jednak trochę opóźnia pracę. Czy można to jakoś w Androidzie ustawić, żeby nie było takiej pauzy po wpisaniu każdej litery? Na Windowsie/Ubuntu itp nie ma z tym najmniejszego problemu i każda litera wyświetla się od razu po wciśnięciu klawisza. BTW. prawdopodobnie nie jest to cecha urządzenia, bo podobny problem zaobserwowałem także na tablecie z Androidem (co prawda tej samej marki). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 10:15 |