![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy ze skryptem - jestem totalnym laikiem w tematyce ajax, a chciałabym żeby dane na stronie automatycznie aktualizowały mi się po dodaniu rekordu do bazy.
W czym problem: 1. mam plik index.php o strukturze: <?php ob_start(); session_start(); if(!session_is_registered("uzytkownik") || $_GET['logout']==1) { // Sprawdza zmienną sesji. session_destroy(); // Przekierowanie do index.php if( $_GET['logout']==1){ header("location: index.php");} } $start=microtime(); // kod do liczenia czasu ładowania strony ?> <? include("scripts/setup.php"); include("scripts/functions.php"); //include("scripts/functions.js"); include("scripts/db.class.php"); $DB = new DBClass('xxx', array('xxx'=>array($dbhost,$dbuser,$dbpass,$dbname))); $DB->Execute("SET CHARACTER SET utf8"); $DB->Execute("SET NAMES utf8"); $DB->_DEBUG(TRUE); $adm=$_GET['id']; if(!$adm) $adm='produkty'; $newwind=$_GET['newwind']; include_once("parts/header.php"); //tutaj mam wyświetlanie wartości koszyka //tylko to co poniżej się przeładowuje... if (file_exists("parts/modules/".$adm.".php")) { include('parts/modules/'.$adm.'.php'); } if (file_exists("parts/templates/".$adm.".php")) { include('parts/templates/'.$adm.'.php'); } include("parts/footer.php"); ?> 2. w includowanym pliku header mam wszystkie znaczniki head + "górną część strony czyli menu i m.in. <table> w której wyświetla się aktualny stan koszyka, a raczej MIAŁ się wyświetlać 3. po tym includowane sa skrypty dotyczące poszczególnych podstron, m.in. dodawania produktów do koszyka i tutal jest problem - po dodaniu produktu do koszyka chciałabym, aby automatycznie aktualizowal mi zawartość koszyka, którego wyświetlanie jest w header (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak to zrobić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:44 |