![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
dawno nie zadawałem żadnego pytania, jednak z tym problemem walczę już drugi dzień i nie umiem znaleźć odpowiedzi. Prawdopodobnie problemem jest to, że nie umiem wpaść na odpowiednie frazy pod którymi mógłbym to znaleźć. Zatem opiszę problem i liczę na pomoc. Potrzebuję w zapytaniu SELECT użyć w nazwi kolumny elementu DAYOFWEEK(CURRENT_DATE). Czyli że w poniedziałek pobierze mi kolumnę dzien1, we wtorek dzien2, itp. Nie potrafię do tego stringa dokleić tej wartości z funkcji MySQL. Oczywiście można by to zrobić za pomocą php i w nim za pomocą funkcji date "dokleić" odpowiednią cyfrę. Niestety to mojego problemu nie rozwiąże, gdyż z tego zapytania potrzebuję utworzyć widok. Mam nadzieję, że wyjaśniłem to w sposób jasny i będziecie rozumieli o co chodzi. Jeśli nie to spróbuję rozwiać wątpliwości. Z jakąkolwiek pomoc czy też wskazówkę gdzie znajdę rozwiązanie bardzo dziękuję. Pozdrawiam, Mateusz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:26 |