![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Chce kupic 2 ksiazki o PHP. Ktore z listy byscie wybrali (biorac pod uwage spis tresci, przykladowy rozdział). Czesto zagadnienia sie powtarzaja zauwazylem, jednak kazda ma w sobie cos specyficznego czego nie maja inne. I tu moj dylemat ![]() Czego chce sie dowiedziec? Projektowanie systemów OOP, testy jednostkowe, wzorce projektowe, systemy kontroli wersji, jakies ciekawe narzedzia typu Phug, phpDocumentor, Doctrine, i mozliwie duzo ciekawych zagadnien jak jakies profilowanie itd ![]() Mam jakies tam pojecie o wiekszosci z tych rzeczy ale w wiekszosci bardzo powierzchowne i niezbyt stosowane w praktyce, wiec mozna powiedziec, ze prawie w ogole go nie mam ![]() 1) PHP. Zaawansowane programowanie 2) PHP. Obiekty, wzorce, narzędzia. Wydanie III 3) Mistrz PHP. Pisz nowoczesny kod 4) PHP 5. Narzędzia dla ekspertów Najbardziej skłaniam sie ku pozycjom 1 i 2. Dodatkowo 1 jest dzis w promocji 30% wiec na 90% ją wezmę. Druga pozycja zrobila po spisie tresci na mnie duze wrazenie (duzo o wzorcach na przyklad). Najmniej jestem przekonany do pozycji 4. I jakby nie patrzec, pozycja 3 jest 2x tansza od pozycji 2. Ale jesli naprawde warto bardziej kupic 2, to to zrobie. Co Wy byscie wybrali? A moze jeszcze jakas inna pozycja? Dziekuje z gory ![]() Ten post edytował Piotreck 25.07.2012, 00:46:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:16 |