![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mój pierwszy post, tak więc witam wszystkich użytkowników. Pozwolę sobie przejść już do rzeczy: mam taki ambitny pomysł i chciałbym się nim podzielić z innymi. Pojawił mi się w głowie zarys skryptu PHP do obsługi forów dyskusyjnym. Wiem, że jest pełno takich rozwiązań, aczkolwiek ja chciałbym stworzyć coś innego. Oto kilka założeń:
- skrypt powinien być lekki i nie obciążać mocno serwera - nowoczesny, oparty na klasach kod, uporządkowany tak aby był łatwo modowalny - odseparowany HTML przy użyciu systemu szablonów (np. nasz rodzimy OPT) - możliwość w pełni ręcznie instalacji modów, bez żadnych ostatnio modnych automatycznych skryptów php do modyfikacji bazy danych (nie wyklucza to oczywiście instalacji automatycznej) - zastosowanie edytory WYSIWYG zamiast BBCode - SDK do integracji z innymi systemami (ala IPB SDK) - od strony wizualnej nowoczesne rozwiązania webmasterskie (HTML5, jQuery, AJAX) Zastanawiałem się też czy czysta instalacja nie powinna być maksymalnie minimalna (podejście jak w Drupalu). Jeśli jeszcze coś wymyślę to dopiszę. Pomysły innych są również mile widziane i oczywiście szukam chętnych do ewentualnego DevTeamu. Pozdrawiam i proszę o opinie. PS. Nie wiem czy to dobry dział, ale lepszego nie znalazłem. Ten post edytował Kubala95 20.07.2012, 22:22:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:19 |