![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zrobiłem sobie kiedyś funkcję, która przeszukuje wszystkie pliki z katalogu w którym się znajduje i podrzędne w poszukiwaniu danej frazy, po czym zwraca url do pliku, linie i wiersz. Jest przeogromnie przydatna szczególnie gdy pracuje się z obcym kodem. W pewnym projekcie zostały naniesione zmiany w bazie danych, konkretnie w tabeli `config`. Stara struktura czyli id | wartosc 1 | To jest tytuł strony //tytuł 2 | Bardzo fajna strona // opis (description) itd. Nowa struktura: key | value title | To jest tytul itd. Rekordów jest sporo, projekt też nie mały, a zadaniem jest teraz poodmieniać wszystkie każde użycie klasy config z: Config::get(1) na Config::get('title') Tak na prawdę to trzeba tylko znaleźć wszystkie użycia metody Config::get() gdzie parametrem jest INT i zamienić na $c->title, $c->description itd; Ten problem nasunął mi pomysł nadpisania funkcji, na pewno przyda się jeszcze w innych przypadkach. Chyba nie ma sensu wklejać całej funkcji szukającej...
Chciałbym móc użyj jej w mniej więcej taki sposób:
Czy istnieje możliwość wprowadzenie do PHPowej wyszukiwarki wyrażeń regularnych? Ten post edytował Adi32 18.07.2012, 15:47:34 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 11:20 |