![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tamtym tygodniu kupiłem sobie używany monitor SAMSUNG 2232BW na portalu tablica.
Sprzedający okazał się miłym panem, gdy do niego przyszedłem monitor działał i sprzedawca zachęcał mnie do jego testowania. Żadnych wad nie znalazłem. Przywiozłem monitor do domu, działał elegancko. Na drugi dzień go odpaliłem, zaniepokoiło mnie miganie, które ustało po około minucie. W następnych dniach sytuacja się powtarzała. Monitor miga przy włączeniu (tzn. wtedy gdy jest zimny) przez około minutę aż się zagrzeje i potem działa poprawnie. Z neta dowiedziałem się, że montior jest uszkodzony (dokładnie nie wiadomo co padło, mogą być to kondensatory, albo zasilanie, albo coś innego) i jego stan prawdopodobnie może się pogaraszać. Monitor ma chyba 5 lat (rok 2007 widnieje na odwrocie). Czy istnieje możliwość, żeby to uszkodzenie było spowodowane transportem ? (w bagażniku samochodu, opancerzony steropianem z dwóch stron i w pudełku - tak jak był w orginale). Moim zdaniem, ta opcja odpada. Jeszcze do niego nie dzwoniłem w tej sprawie (pisałem przez portal, ale odpowiedzi nie otrzymałem). Czy jeśli sprzedający nie będzie chciał przyjąć monitora spowrotem i oddać pieniędzy, czy będę miał wtedy jakieś wyjście awaryjne oprócz wyrzucenie monitora ? Czy prawo przewiduje, że monitor mogę oddać w 7 dni po jego zakupie bez podania przyczyny w tym przypadku ? (Wiadomo, że żadnego paragonu nie mam) Monitor kosztował nieco ponad 200zł, więc trudno powoływać się na prawo. Co byście zrobili na moim miejscu ? Ten post edytował peter13135 10.07.2012, 17:49:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 12:51 |