![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stawiam pierwsze kroki we frameworku symfony2 i niemogę przeskoczyć problemu.
Mam 3 tabele : questions (id, name, surname, email, question) categories(id, name) question_category(category_id, question_id). Jak łatwo się domyśleć jest to relacja wiele do wielu. Chcę zrobić aktualizację "questions". Zrobiłeem sobię kontroler :
Wyświetla on oczywiście formularz z polami (id, name, surname, email, question) oraz pole wielokrotnego wyboru kategorii. Tutaj mój QuestionType :
Jak widzicie, do kontrolera dodałem 2 linjki kodu : oraz Pierwsza wyświetla ilośc kategorii przed wysłaniem formularza, druga wyświetla ilość kategorii po wysłaniu formularza. To działa prawidło. Wchodzę sobię w edycję "question" która jest przyporządkowana do jednej kategorii i wyświetla się "przed1". Zaznaczam jeszcze jedną kategorię (czyli w swoim polu wielokrotnego wyboru mam już zaznaczone dwie opcje) kilkam submit i pod linijką "przed1" wyświetla się "po2". Jednak W bazie danych nic się nie zmienia, zapytanie update wykonuję się tylko do tabeli questions. Do tabeli question_category nic się nie dodaje. Moje pytanie : gdzie mam szukać błędu ? Jakie pliki ewentualnie wam wkleić, by ułatwić wam pomoc dla mnie ? ![]() Ten post edytował peter13135 4.07.2012, 11:28:09 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 20:45 |