![]() |
![]() |
-TomReader- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam formularz: i dwie tabele: 1. `czesci` o polach: ID | NAZWA | MODEL | KATEGORIA 2. `kategorie` o polach: ID | NAZWA Potrzebuję zrobić coś takiego: 1. po kliknięciu w link Dodaj nową chcę aby pojawiło się okienko jQuery (dialog) - w tym okienku muszę mięć pole w którym mogę wpisac nazwę nowej kategorii i mieć przyciski "Dodaj" "Anuluj". 2. Po wpisaniu nazwy i kliknięciu "Dodaj": rekord z nazwą nowej kategorii ma dodać się do bazy mysql -> okienko jQuery automatycznie ma się zamknąc -> a w polu <select> musi dodać się nowy <option> o ID właśnie dodanej kategorii. Ważne jest to aby po dodaniu nowej kategori do selecta wpisane dane w innych inputach (name/model) nie zostały wykasowane. Zamiast dodania nowego optiona w select może być coś innego np. <input type="text" value="nazwa_kategorii" readonly /><input type=hidden name="kategoria" value="4"/> <div>nazwa_kategorii</div><input type=hidden name="kategoria" value="4"/> Prosze o pomoc najlepiej jakiś przykłady bo nie mam zielonego pojecia jak to ugryźć. Próbowałe przerobić formularz z http://jqueryui.com/demos/dialog/#modal-form jednak bezskutecznie (okienko się pojawiało wartośc na stronie się dodawala jednak formularz nie 'zaczesywał' nowo dodanego pola). Z góry dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 10:19 |