Witam, przeszukałem forum odnosnie checkboxow i rozne warianty juz wyprobowalem jednak ciagle mi to nie dziala.
Sprawa wyglada tak, ze mam strone main.php na ktorej wyswietlaja sie wpisy z bazy w postaci tabelki - do tego generuja mi sie checkboxy do kazdego rekordu. W naglowku mam przycisk "submit" ktory ma za zadanie usuwac zaznaczone rekordy - tzn zaznaczam checkboxa obok danego rekordu , naciskam przycick "usun" z naglowka i ma usunąć, jednak nie usuwa ....
Mozliwe ze zapytanie sql blednie jest sformulowane, probowalem rozne skladnie i nic mi to nie dalo.
oto kod: main.php
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" /> <form action="dodaj.php" method="post"> <input type="submit" value="Dodaj Wpis" /> <form action="edytuj.php" method="post"> <input type="submit" value="Edytuj Wpis" /> <form action="usun.php" method="post"> <INPUT name='usun[]' value='Usuń zaznaczone' type='submit' onClick="return confirm('Chcesz to usunac?')">
<?php
$connect="localhost";
$username="xxx";
$password="xxx";
$connect= mysql_connect($connect, $username, $password)
or die ("sprawedz polaczenie z serwerem");
mysql_select_db("user_list");
echo "<table align=\"center\" border=\"1\"cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"100\">";
echo "id";
echo "Nazwisko";
echo "Imie";
echo "Login";
echo "User";
echo "Pass";
echo "Wydzial";
echo "Edycja";
$query= ("select * from dane");
$result= mysql_query($query);
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
$id=$row['id'];