Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> dynamic list + zapisywanie do arraya.
dirtyhustlaz
post 20.06.2012, 14:52:58
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

no wiec tak, musze zrobic do szkoly skrypt do bookawania biletow, musi on uzywac dynamic list i zapisywac informacje do arraya zebym mogl pozniej je wyswietlic w formie zamowienia. mam problem zapisuje mi tylko dane z pierwszej i drugiej listy a 3 i 4 zapisuje wszystkie opcje naraz.

powinno byc: artysta - miasto - wybrana data - wybrana cena
a pokazuje: artysta - miasto - wszystkie dostepne daty - wszystkie dostepne ceny

przez to tez mi nie podlicza total na zamowieniu.

oto kod mojego skryptu:
http://snipt.org/vahv9

okej, okroilem troche skrypt, dane personalne wrzucilem na inna podstrone, teraz zostal tylko wybor artysty, miasta, daty i ceny.

dalej mi sie wyswietla
wybrany artysta - wybrane misato - wszystie daty - wszystkie ceny

a chce
wybrany artysta - wybrane miasto - wybrana data - wybrana cena

dlaczego zapisuje mi tylko poprawne informacje z pierwszej listy i drugien a z trzeciej i czwartej bierze wszystkie opcje??! juz kij w to podliczanie ale zeby poprawnie zapisywalo i wyswietlalo.

http://snipt.org/embed/vahQ4

juz znalalzlem blad i wyswietla mi sie poprawnie, teraz mam problem z podliczaniem ceny. chcialbym zeby ceny wszystkich dodanych do arraya biletow byly podliczane razem na koniec i zeby dodawalo dodatkowo 10 do total jesli jest wiecej nic 4 bilety.

prosze pomocie musze oddac to do 5 godziny biggrin.gif

to jest moja funkcja wyswietlania biletow: ( to tu bym chcial zeby byly podliczane wszystkie bilety i dodawane 10 jesli jest ich wiecej niz 4

1. function displayOrder()
  2. {
  3. var total = 0;
  4. for(var i = 1; i < index; i++)
  5. {
  6. document.write(i+". "+nameOfArtist[i]+" - "+nameOfCity[i]+" - "+dataOfConcert[i]+" - "+priceOfTicket[i]+"<br>");
  7. total += parseFloat(priceOfTicket[i]);
  8.  
  9. }
  10. total = parseFloat(total).toFixed(2);
  11. document.write("<br><b>Total: </b>"+total);
  12. }
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:54