Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Baza danych na jednej stronie, problem na innej
c!chy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, jestem kompletnie zielony, i nie mam bladego pojęcia o Bazach danych itp stąd też może błąd w tytule tematu, natomiast mam do rozwiązania problem i bardzo szybko się uczę. Opis sytuacji: mam stronę, na której mam umieszczone pliki (nie jestem administratorem, natomiast mam pewne możliwości co do modyfikowania strony coś w stylu chomikuj.pl), i na tej stronie potrzebuje zrobić wyszukiwarkę plików, która może działać np tak, wpisuje nazwę pliku i jeżeli jest on na stronie to wyszukiwarka przechodzi na adres pliku np. "www.strona.pl/filmy/fajny_film.avi", domyślam się, że będę musiał założyć bazę danych z odpowiednimi komórkami, na jakiejś stronie, a później przez tą wyszukiwarkę, która jest na innej stronie, przeszukiwać moją bazę danych. Moje pytanie jest następujące, czy istnieje wogóle możliwość wykonania takiej rzeczy, i jeżeli tak to prosił bym o jakieś wskazówki na początek, oczywiście nie typu: "naucz się zakładać bazę danych", tylko konkrety (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) i jeszcze chciałbym wiedzieć, o ile wykonanie tego jest możliwe, jaki jest stopień trudności tego problemu, i ile mniej więcej czasu zajęło by robienie czegoś takiego człowiekowi który się na tym zna (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:21