![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem zrobić sobie ćwiczenie z JavaScripts połączonego z formularzami. Ćwiczenie miało polegać na stworzeniu polecenia, które doda liczby, które użytkownik wpisał do dwóch formularzy, po tym klika button i pojawia się alert. Niestety to nie działa. Oto kod:
Witam, chciałem zrobić sobie prosty przykład, który by dodawał dwie liczby do siebie, które użytkownik wpisuje fo formularza. Problem jest w tym, że alert nie wyskakuje. Oto kod: CODE <form id="licz" name="licz" action=""><div> <input type="text" name="first" id="first"> <input type="text" name="second" id="second"> <button onclick="return licz()">Dodaj!</button> </div></form> <script> function licz() { var first = document.forms['licz'].first.value; var second = document.forms['licz'].second.value; var suma; suma = first + second ; alert('Wynik' +suma+ "!'); return false; } </script> Dodam, że jestem kompletnie zielony, ponieważ dopiero się uczę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) POZDRAWIAM Inspired |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:38 |