Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Porownanie zmiennych wewnatrz fukcji
axys

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Przeszukałem grupę, ale nie znalazłem podobnego problemu. Pewnie rozwiązanie jest banalne, więc piszę na grupę dla początkująch...

Problem jest taki:
Mam funkcję do porównania 2 zmiennych tekstowych ($zm1 i $zm2), gdzie jedna zmienna jest przekazana do fukcji ($zm1), a drugą funkcja zciąga sobie z bazy danych ($zm2).

Gdy teraz chcę porównać obie zmienne np. if ($zm1 == $zm2) echo "OK" - to wynik wcale nie jest "OK" :) Pomimo, iż gdy zrobię:
echo $zm1,
echo $zm2 - na ekranie widzę dokładnie te same ciągi (sprawdzałem - nie ma żadnych spacji przed ani po).
Zrobiłem test i porównałem 2 zmienne o takich samych wartościach wprowadzane do funkcji np. (function loguj($zm11, $zm22)) - wynik porównania $zm11 i $zm22 działa prawidłowo. Podobnie, gdy porónuję 2 zmienne zawierające takie same wartości pobrane z bazy danych...
Najlepsze jest to, że skrypt ten działa na wszysktich serwerach z jakimi do tej pory miałem do czyniena poza tym jednym, jedynym... który pewnie jest jakoś niestandardowo skonfigurowany... Czy ktoś wie o co chodzi?

pozdr.
axys
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:13