![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kilka pytań - może zacznę od najważniejszego, mianowicie chodzi mi o rozdzielczość ekranu, poprzednio na laptopie z dysku recovery instalowałem windowsa 7 home premium i miałem rozdzielczość 1366x768, jednak wczoraj zainstalowałem z płyty windowsa 7 ultimate i mam 1360x768 (dla mnie to 6 pixeli jest ważnie i robi mi to wielką różnicę), czy jest jakiś sposób na zmianę tego (raczej nie :/), a jeśli tak to jaki - albo od czego to zależy? od wersji systemu? Drugą sprawą jest sprawa licencji, jeżeli na tym dysku recovery miałem windowsa - kupiłem legalnie laptopa z windowsem na tej partycji - a usunąłem ją, po czym zainstalowałem z internetu tą samą wersję (można patrzeć, że to wersja zapasowa) to posiadam ją legalnie? Jeszcze jedno, nurtuję mnie pytanie jaka wersja jest lepsza dla 4 gb ramu? 32 czy 64 bit? Podobno win 32 bit czyta tylko 3,5 gb ramu, a u mnie chcę aby wykorzystało wszystko, z kolei 32 bit ma więcej stabilnych programów - jednak nie pamiętam jak jeszcze na nim pracowałem czy on mulił mi, bo przecież win7 potrzebuje wolno 2 gb ramu, to wyszłoby jakieś 1,5 na inne programy. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:46 |