![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Najwyższa pora abym po latach pisania bazgroł w php wziął się za solidny projekt. A więc robię projekt dużego serwisu z nadziejami na wiele odwiedzin. Przestudiowałem wszystkie książki o PHP + SQL z miejskiej biblioteki o optymalizacji etc. jednak chcę też poznać wasze zdanie czego mam się wystrzegać i o czym pamiętać. Projekt następujący: 1.Portal -1.1 Serwis cz1. -1.2 Serwis cz2. -1.3 Forum -1.4 Relacje live spotkań(na razie stream z osobnego serwera) Planuję utworzyć co najmniej 4 bazy mysql: - users (w całości poświęcona przechowywaniu danych użytkowników) - tresci (artykuły, notki, komentarze etc.) - forum (posty, tematy) - backup (wszo raz w tygodniu na osobną bazę) Oczywiście relacje zachodzą pomiędzy bazami - a tak naprawdę najwięcej pomiędzy users i pozostałymi dwiema. Czy to dobry pomysł tak to rozdzielić? Planuję wykupić też jakiś serwer na home.pl - Business Server albo Business Server PRO - tam istnieje coś takiego jak tworzenie serwisów - kożystać z tego czy walić po prostu podkatalogi i przekierowania? Proszę was o wszelkie rady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:16 |