![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 2 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę o radę jak mógł bym wyświetlić zawartość tabeli tab_jeden jednocześnie pobierając kwoty z tab_dwa, strukturę mam taką: tab_jeden ID | NAZWA | itd... 1 | Przekładnia | 2 | Koło zębate | 3 | Tasmociąg | tab_dwa ID | ID_POW | JM | ILOSC | 1 | 1 | szt | 10 2 | 1 | szt | 25 3 | 2 | mb | 5 4 | 1 | szt | 100 5 | 3 | op | 5 6 | 2 | mb | 10 7 | 3 | mb | 1 8 | 1 | mb | 1 9 | 2 | mb | 15 ID - to unikatowy nr pozycji ID_POW - jest to nr przypisania pozycji do tabeli tab_jeden czyli jak jest np. 2 to dotyczy pozycji Koło zębate JM - jednostka miary ILOSC - ilość jaka jest przyjęta do pozycji Co chciał bym uzyskać, mianowicie wyświetlenie na stronie tabeli tab_jeden w formie Lp , Nazwa pozycji , Ilość na stanie , edit: tak opwinien wyświetlić tabele 1 , Przekładnia , 136szt 2 , Koło zębate , 30szt 3 , Taśmociąg , 6szt a wyświetla tak: 1 , Przekładnia , 136szt 2 , Koło zębate , 166szt (tutaj ma być 30 ale dodaje wartość z wiersza powyżej czyli 30+136) 3 , Taśmociąg , 172szt (analogicznie jak wyżej powinno być 6 a robi 166 + 6) itd... i problem mam z policzeniem i wyświetleniem sumy pozycji, jeżeli w tabeli tab_dwa mam tylko jedną pozycję powiązaną z tab_jeden nie ma problemu ale schody zaczynają się gdy przyjęć jest więcej niż jedno. Pierwsze co to sprawdzam ile mam przyjęć w tab_dwa dla konkretnej pozycji z tab_jeden
jeżeli jest więcej niż jeden to:
I to mi działa prawidłowo tylko przy pierwszej wyświetlonej linii, przy kolejnych suma jest wyświetlana rosnąco, czyli nie zlicza każdej linii z osobna tylko dodaje to co jest w linii + to co jest w linii powyżej, oczywiście ten kod leci w pętli. Ten post edytował kda 19.04.2012, 12:26:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 19:13 |