Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [ZendFramework] Dorobienie przycisku "wyświetl więcej"
Ravik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam tutaj kod PHP odpowiadający za wyśietlenie określonych rekordów z bazy danych, których ilość na stronie jest limitowana również rekordem z bazy danych. Chodzi mi o to, że w pliku widoku chcę umieścić przycisk "wyświetl więcej" i po kliknięciu tego przycisku przeładowuje się strona i ilość wyświetlanych rekordów zwiększa się o 10. Przy kolejnym kliknięciu ma się dziać dokładnie to samo. Nie mam pojęcia jak zrobić to w Zendzie. W jaki sposób mam zmodyfikować ten kod PHP, aby po klknięciu w link zmienić zmienną $limit o +10 i w jaki sposób wysłać to w pliku wyglądu?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam

1. function newAction() {
  2.  
  3. $db = Zend_Registry::get('db');
  4. $db->setFetchMode(Zend_Db::FETCH_OBJ);
  5.  
  6. $settings = new SettingsTable;
  7. $limit = $settings->fetchRow('title = "newLimit"'); // limit pobierany z bazy danych i na tej podstawie jest określona liczba ogłoszeń, które mają się pojawiać na stronie
  8.  
  9. $select = $db->select();
  10. $select->from('advertisements', array('id', 'areaSize', 'price', 'description', 'city', 'announceDate', 'promo'))
  11. ->joinInner('propertyTypes', 'propertyTypes.id = advertisements.propertyType', 'type as propertyType')
  12. ->joinInner('advertisementTypes', 'advertisementTypes.id = advertisements.advertisementType', 'type as advertisementType')
  13. ->joinInner('provinces', 'provinces.id = advertisements.province', 'province')
  14. ->joinLeft('images', 'images.advertisementId = advertisements.id', 'image')
  15. ->where('dayCounter > 0')
  16. ->group('id')
  17. ->limit($limit->value, 0);
  18.  
  19. $result = $db->query($select);
  20. $this->view->advertisements = $result->fetchAll();
  21. $this->view->hideBack = 1;
  22.  
  23. }
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:35