![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wybaczcie mi, ale jestem zielony w htaccess :/
na serwerze mam następującą strukturę katalogów: Kod / +-public +-katalog_z_plikami | +-lol.jpg | +-rofl.png +-plik.html chciałbym domyślnie dla katalogu głównego ustawić przekierowanie żądania na public. próbowałem: Kod RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/public/ RewriteRule ^(.*)$ /public/$1 [L] #ten tutaj o ten kod nie pozwala na otwarcie plików - dodałem go świadomie <Files ~ ".*"> Order allow,deny Allow from all </Files> ale nibanana :/ po prostu nie wchodzi. dostaję 404. szczerze mówiąc, to nie wiem, czy w ogóle powinienem dawać jednocześnie blokadę dostępu do plików i rewriterules. bo chyba jedno wykluczy drugie. chyba. w public jest htaccess z: Kod <Files ~ ".*"> Order allow,deny Allow from all </Files> SetEnv APPLICATION_ENV development RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L] tak, zend ![]() zaiste, problem chyba jest w tym pierwszym pliku, ale gdzie dokładniej to nie wiem. szukałem na innych stronach, ale zwykle trafiam na wyniki w stylu "ustaw przekierowanie z subdomeny lol.rofl.com na rofl.com/lol" próbowałem też R=301, ale toże nie wyszło. any ideas? nikt nie ma pomysłów na rozwiązanie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:03 |