![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam upierdliwy problem z funkcją mail() w PHP. Czemu upierdliwy ? Napisałem dosyć obszerny skrypt formularza jQuery... Wszystko ładnie działa, jednak na koniec PHP daje mi za przeproszeniem w dupę funkcją mail(), może jest to śmieszne ale cóż... Zdarza się ![]() W czym problem ? Mianowicie, przesyłam dane z formularza jQuery funkcją serialize() w metodzie POST No i wszystko nadal jest GIT, odbieram dane _REQUEST'em, odbiera świetnie ![]() No ale co... Gdy odbieram wartość zmiennej zawierającą treść maila (z pola textarea oczywiście) i chcę ją przetworzyć funkcją nl2br, to nic z tego... Entery wstawione w formularzu nie wyświetlają się w mailu... Próbowałem na różne sposoby, ustawiałem kodowanie pliku (UTF-8 / ISO-8859-1) i NIC... Ogólnie html przekazany z formularza wyświetla się tak jak powinien... tylko te nowe linie... Próbowałem również zdefiniować przykładową zmienną w pliku z funkcją mail(), która zawierała zwykły tekst z nowymi liniami tak, jakbym go wpisał w formularzu i co ?! Tak działa... ;/ Oto mój plik z funkcją mail()
Wie ktoś co może być powodem tego upierdliwego problemu ? Za pomoc będę bardzo wdzięczny bo chwilę już nad tym siedzę i nie mam już pomysłu co z tym zrobić dlatego piszę tutaj... Serdecznie pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:22 |