Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Umowa współpracy
i3l4z0

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Opracowałem pewien pomysł na serwis internetowy. Moja koncepcja zainteresowała znajomego, który chciałby wziąć udział w rozwoju projektu.
Chcemy być wobec siebie od samego początku "fer", więc musimy to jakoś formalnie ustalić. Obaj mamy jednoosobowe działalności gospodarcze.
Ja wnoszę pomysł, większość pracy (kodowanie) nad projektem oraz pokrywam część kosztów uruchomienia, funkcjonowania oraz reklamy. Znajomy wnosi swoją część kosztów i mniejszą część (kodowanie) pracy.
Projekt jak każdy sensowny wymaga rozwoju i promowania, obaj będziemy to robić.

Moje pytanie do was, czy stosowaliście kiedyś umowę współpracy? Znacie może jakieś jej przykłady dla takiej dokładnie sytuacji?

W naszej sytuacji jest to na początku tylko wkładanie własnych środków finansowych, intelektualnych itp.
Dopiero w momencie kiedy serwis zacznie przynosić potencjalne zyski ma nastąpić podział ich między naszą dwójkę, lecz już na samym początku chcemy, aby regulowała to jakaś umowa.
W sieci znaleźć można umowy współpracy, lecz są one stricte na relacji zleceniodawca -> wykonawca, a nie o to mi chodzi.

Dodam jeszcze, że kwoty które będziemy inwestować z własnych kieszeni nie są rzędu 100-200zł...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:39