![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
próbuję sobie ostatnio skończyć swoją stronkę i wszystko działało by pięknie gdyby nie to, że pod Google Chrome mam pewien dziwny błąd. Poniżej screen i opis. ![]() Pierwsza część obrazka pokazuje to co mam na stronie: są to 2 div'y jeden pod drugim 'tlo' i 'banner' (oddzielone czarną kreską). W lewej części widać dziwny tekst, który nie wiadomo czemu pojawia się pomiędzy tymi dwoma div'ami i powoduje przesunięcie bannera o parę pixeli w dół (przez co tło się rozjeżdża i nie wygląda jak trzeba). W prawej części obrazka jest pokazana ta sama sytuacja zaraz po usunięciu tego dziwnego bloku tekstu (z poziomu przeglądarki kodu google chrome). Oczywiście powinno być tak jak w tym drugim przypadku i jest tak we wszystkich przeglądarkach oprócz Google Chrome, który nieustannie dodaje sobie ten dziwny tekst. div tlo znajduje się w pliku index.php i za pomocą include() w zależności od $_GET przesłanego w adresie podklejam stronę home.php (lub inne) w której jest div banner. w index.php:
skrypt który includuje sys.php:
i home.php w którym jest div banner:
Z kolei kod źródłowy wyświetlony za pomocą przeglądarki: No i gdzie tu ukrywa się ten dziwny tekst? Jak go zlikwidować? Już brakuje mi pomysłów co może być tego powodem... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:00 |